DOLAR 41,3190 0,44%
EURO 48,5003 0,70%
ALTIN 4.931,740,66
BITCOIN 47917900.86067%
İstanbul
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • Tarafsız Haber
  • Tarafsız Haber
  • Tarafsız Haber
  • Tarafsız Haber
  • Tarafsız Haber
  • Tarafsız Haber
  • Tarafsız Haber
Polifenoller ve Arı Ürünleriyle Desteklenen Bağışıklık: Doğal Yollarla Zinde Kalın
  • Haber Fora
  • Sağlık
  • Polifenoller ve Arı Ürünleriyle Desteklenen Bağışıklık: Doğal Yollarla Zinde Kalın

Polifenoller ve Arı Ürünleriyle Desteklenen Bağışıklık: Doğal Yollarla Zinde Kalın

ABONE OL
Eylül 13, 2025 08:52
Polifenoller ve Arı Ürünleriyle Desteklenen Bağışıklık: Doğal Yollarla Zinde Kalın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağışıklık sistemi güçlenmesinde en etkili doğal unsurlardan biri olarak polifenoller öne çıkıyor. Canlı renkleri ve hafif acımsı tadıyla bilinen bu bileşikler, kalp-damar sağlığını koruyor ve vücudu enfeksiyonlara karşı dayanıklı kılıyor.

Polifenol açısından zengin besin ve baharatlar arasında karanfil, maydanoz, dereotu, kişniş, yaban mersini, patlıcan, tarçın, zerdeçal, aronya, keten tohumu, adaçayı, nane, çilek ve kahve yer alıyor. Bu gıdalar vücudu çeşitli mekanizmalarla destekleyerek doğal savunmayı güçlendiriyor.

ARI ÜRÜNLERİYLE DOĞAL KORUMA Hastalıklara karşı etkili yöntemlerden bir diğeri arı ürünleridir. Propolis tentür, merhem, sprey veya özüt formunda kullanılabildiği gibi bağışıklığı güçlendirmek amacıyla dahili olarak da tüketilmesi öneriliyor. Arı sütünün ise dil altına yerleştirilip tamamen çözüldüğünde en üst düzey fayda sağladığı belirtiliyor.

VİTAMİN VE MİNERALLERİN ROLÜ Uzmanlar, özellikle sonbaharda A, E, D ve C vitaminleri ile çinko ve selenyumun bağışıklık açısından kritik olduğunu belirtiyor. Bu vitamin ve minerallerin, kışa karşı vücudu daha dirençli hâle getirdiği ifade ediliyor.

BAĞIRSAK SAĞLIĞI BAĞIŞIKLIĞI BELİRLİYOR Uzmanlar, bağırsak florasının bağışıklıkla doğrudan bağlantılı olduğunu vurguluyor. Fast food, tatlı ve hamur işlerinin yararlı bakterilere zarar verebileceği; buna karşılık düşük şekerli sebze ve meyveler ile fermente süt ürünlerinin sağlıklı mikrofloranın korunmasına destek olduğu belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli